Güvenlik İzin Düzeyleri ve Personel Sınıflandırması

Güvenlik İzin Düzeyleri

O5-S

Açıklama: Yıldızlararası projesindeki en yüksek rütbeli kişilerdir. Bütün dosya ve bilgilere doğrudan erişimleri vardır. Bütün operasyonlar hakkında bilgi sahibi olmalılardır. Stratejik planların kurulmasında ve uygulanmasını sağlarlar. O5-S üyeleri, normal O5'lerin aksine korundukları sürece bazı anomalilerle iletişime geçebilir. Ayrıca kimliklerini gizlemek için numaralar ile (1-13) sınıflandırılmaktadır.

Site Yöneticisi

Açıklama: Site Yöneticisi, vakfın sitelerindeki en yüksek rütbeli kişilerdir ve sitenin devamlılığını sürdürmesi konusunda yetkililerdir. Bunun dışında O5-S'lere günlük raporlar sunmalılardır. Peş peşe en fazla 3 gün rapor vermezlerse işten alınırlar.

Özel Uzay Güçleri (ÖUG)

Açıklama: Özel Uzay Güçleri , SCP vakfının askeri birimidir, farklı görevlerde uzmandırlar.

• İstasyon Güçleri: Yalnızca uzay istasyonlarında yer alan ve scp ihlalleri için orada bulunan askeri birimdir. Seviyeleri 3 veya 4'tür.
  • Kâşif: Görevi gezegenleri, uyduları ve asteroidleri son teklonoji ile donanımlı olarak araştırmaktır. Seviye 3-4 arasındadır. O5 yetkilileri ile daima bağlantısı olmalı ve en az 5'er gruplar halinde hareket etmeliler. Yanlarında her daim dronlar ve ihtiyaç malzemeleri olmalıdır.
  • Acil Durum Güçleri: Acil Durum Güçleri, özellikle bir istasyondaki SCP'lerin toplu kaçışı olduğunda devreye girerler. Özellikle Yuri ve İblis'lere karşı hep tetikte olmalılardır.

Acil Durum Güçleri içindeki rütbeler:
[1.] Acemi
[2.] Er
[LR] Müfreze
[F] Devriye Birliği
[M] Memur
[SA] Saldırı Askeri
[SCU] Özel Çarpışma Birimi
[HES] Tehlikeli Çevre Uzmanı
[K] Kaptan

İstasyon Görevlisi

Açıklama: Hiç bir gezegen veya uyduda yer almazlar. Tamamen sistemdeki istasyonlarda yer alırlar. Sürüş-iletişim-güvenlikten sorumlulardır. Seviyeler 2-4 arasındadır.

• Tamirat Görevlisi:Görevleri istasyondaki arızalı,bozuk veya çalışmayan Aletleri,Droneları tamir etmek,Yenisi ile değiştirmektir.
  • Komünikasyon Mühendisi: Görevleri bölgedeki iletişim araçlarını tamir edilmesinden sorumlulardır.

Personel Sınıflandırması

• Ω (OMEGA) Sınıfı: [ERİŞİM ENGELLENDİ]
  • A (ALFA) Sınıfı: Misafirler olarak da bilinir. Tesise toplantı, davet vb. şeklinde gelip, normalde sitenin personeli olmayan kişilerdir. Anomaliler ile etkileşime girmeleri yasaktır. Herhangi bir tehlikeli durumda tahliye edilmelilerdir.
  • B (BETA) Sınıfı: Korunanlar olarak da bilinirler. Hiçbir anomali ile doğrudan iletişime geçemezler. Kesinlikle korunmalıdırlar. O5-S'ler her daim bu sınıftadırlar. Herhangi bir tehlikeli durumda bölgeden tahliye edilmelidirler.
  • Χ (Kİ) Sınıfı: Az Korunanlar olarak da bilinir. Memetik içermeyen, zihinsel etkileri önlenmiş, zararı az olan SCP'ler ile ilgilenebilirler. Ancak her duruma karşı korunmalılardır.
  • Ψ (PSİ) Sınıfı Çoğu SCP ile etkileşime girebilirler. Memetik içeren yada zihinsel etkileri önlenmemiş SCP'ler dahi. Kapsama ihlali gibi durumlarda genelde devreye girerler. ÖUG sınıftadır.
  • Σ (SİGMA) Sınıfı: D Sınıfının dünya dışı sınıfıdır. Dünya uzerinde idam ve müebbet hapis ile yargılanan ya da SCP Vakfı hakkında önemli şeyler öğrenmiş kişilerden oluşur.
  • Φ (Fİ) Sınıfı: Dünyada güvenli veya öklid bir SCP'ye maruz kalmış olan işlevsiz sivillerden oluşur. Bu siviller psikolojik tedavi görmektedir. Hızlı şekilde kendilerine gelmeleri için dünyada yapabilecekleri işler yaptırılır. Tedawileri bittikten sonra tedavi sürecinde yaşanan olaylar hafızasından silinir ve dünyaya geri yollanır. Hiç bir SCP deneyine olağandışı bir durum olana kadar sokulmazlar